Açlık Oyunları’nın Çıkışı: Kuşların ve Yılanların Şarkısı

Açlık Oyunları serisi, 2012’de ilk filmiyle beyaz perdeye girişini yaptı. Suzanne Collins’in yazdığı kitap üçlemesinin diğer iki kitabı ise 2013, 2014 ve 2015 yıllarında 4 film olarak yayınlandı. Jennifer Lawrence ve Josh Hutcherson’ın başrolde oynadığı film serisinde gösterdikleri performans hepimizi derinden etkiledi. Filmler onlarca ödüle de layık görüldü. Suzanne Collins’in yarattığı distopik genç yetişkin türünde …

Açlık Oyunları serisi, 2012’de ilk filmiyle beyaz perdeye girişini yaptı. Suzanne Collins’in yazdığı kitap üçlemesinin diğer iki kitabı ise 2013, 2014 ve 2015 yıllarında 4 film olarak yayınlandı. Jennifer Lawrence ve Josh Hutcherson’ın başrolde oynadığı film serisinde gösterdikleri performans hepimizi derinden etkiledi. Filmler onlarca ödüle de layık görüldü.

Açlık Oyunları Serisi

Suzanne Collins’in yarattığı distopik genç yetişkin türünde olan evrene 2020’de yeni bir kitap eklendi. Kuşlar ve Yılanların Şarkısı (The Ballad of Songbirds and Snakes) isimli kitap, geçtiğimiz sene beyaz perdeye uyarlandı.

Açlık Oyunları: Başkan Snow’un Orijin Hikayesi

Film, bizi Açlık Oyunları evreninde 65 yıl kadar geriye götürüyor ve önceden tanıdığımız Başkan Snow’un orijin hikayesini anlatıyor. Suzanne Collins, bu hikayede yaratılış mı yoksa çevre etkenleri mi bir insanı etkiler tartışmasını açıyor. Başkan Snow, yani eskiden kullandığı adıyla Coriolanus Snow, Capitol’da yaşayan bir akademi öğrencisi. Ülkesi Panem’deki en prestijli okula gidiyor ve çok başarılı bir öğrenci. Buna rağmen bir sorunu var, ailesini kaybetmesinin ardından beraber yaşadığı kuzeni ve büyükannesinin hiç parası yok. Onlara bakan kimse yok.

Akademideki arkadaşlarının aksine 10 yıl önce yaşadıkları savaştan sonra toparlanamıyorlar. Coriolanus Snow’un tek bir çaresi var, en iyi öğrenciye verilen ödülü kapmak. Bunun için de akademileri 10. Açlık Oyunları için seçilen 24 haraçtan her birini bir akademi öğrencisiyle eşleştirip mentörlük yapmalarını istiyor. Süreci en iyi yöneten adayın ödüle layık görüleceği belirtiliyor. Snow’un payına da 12. Mıntıka’dan Lucy Gray Baird düşüyor. Film bunun üzerine devam ediyor.

Başkan Snow’un Orijin Hikayesi

Kötü bir karakterin nasıl doğduğunu, onu neyin kötü yaptığını, kötülüğün en başından beri içinde olup olmadığını başarılı bir şekilde işleyen Suzanne Collins’in kitabı, Francis Lawrence’ın direktörlüğünde de şahane bir filme dönüşüyor. Bildiğimiz ve alışık olduğumuz Açlık Oyunları’na kıyasla çok daha farklı bir açıdan ilginç bir hikaye işleniyor. Aşk, aksiyon, savaş temalarının yer aldığı film, seyirciden övgü topluyor.

Orijinal Açlık Oyunları üçlemesini severek izlediyseniz ve size yetmediyse, yeni film Kuşlar ve Yılanların Şarkısı’na bir şans vermelisiniz. İzlerken orijinal üçlemeyle ilgili paralellere de dikkat etmeyi unutmayın!

Eğer animasyon filmlere ilginiz varsa ‘Animasyon Filmler: Hem Çocuklar Hem Yetişkinler İçin‘ adlı makalemizi buradan okuyabilirsiniz.

Mahmut Oral

Mahmut Oral

Keep in touch with our news & offers

Subscribe to Our Newsletter


Warning: Undefined array key "line_clamp_count" in /home/glorymagazines/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/post-navigation.php on line 2617

Warning: Undefined array key "line_clamp_count" in /home/glorymagazines/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/post-navigation.php on line 2617

Comments

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir