Bana Hangi Renkler Yakışır? Mevsimsel Renk Analizi

Mevsimsel Renk Analizi her giydiğimizin yakışması için bize büyük tüyolar veriyor. “Bu renk seni çok açtı.” ya da “Kıyafetin gözlerinin rengini ortaya çıkarmış.” gibi sözleri hiç duydunuz mu? Bugün bu sözlerin aslında ne kadar bilimsel olduğunu ortaya çıkarıyoruz. Peki bunu nasıl uygulayabiliriz?

Mevsimsel Renk Analizi, her insanın belirli bir alt tonu ve mevsimi olmasına dayanan bir analiz. Kendinizinkini öğrenerek kıyafet ve saç/makyaj seçimlerinizi şekillendirebilirsiniz. En zor aşama olan renk paletimizi bulma ile işe başlayalım. El bileğinize bakın. Damarların hangi renk olduğu alt tonumuzu belirler. Eğer yeşil tonlarıysa sıcak, mavi tonlarıysa soğuk alt tonlusunuz. Sıcak alt tonlu mevsimler sonbahar ve ilkbahardır. Soğuk alt tonlu mevsimler yaz ve kıştır.

Mevsim Alt Tonu

Alt tonunuza karar verdikten sonra sıra hangi mevsim ve alt mevsim olduğunuza karar vermekte. Mevsimlere bakıp hangi palete uygun olunduğuna karar vermek bazen çok zor oluyor. Bunun için ise teknolojiden yararlanıyoruz. colorwise.me sitesinden veya ChatGPT’ye sorarak renk paletimizi öğrenebiliriz. Bu analizleri yaparken doğal bir ışıkta ve tercihen beyaz arkaplan tercih etmeyi ihmal etmeyin. Sarı veya beyaz yapay ışığın sonuçlarınızı direkt olarak etkileyebileceğini unutmayın.

Mevsimsel Renk Analizi: Deep Winter Üzerine

Renk paletimizi öğrendik, sırada ne var? Bir örnek üzerinden gidecek olursak, diyelim ki alt mevsiminiz Deep Winter çıktı. Demek ki siz kış mevsiminin deep alt kategorisindesiniz ve soğuk bir alt tonunuz var. Deep Winter Palette diye aratarak renklerinizi bulabilirsiniz. Renkleri buldunuz, ama yine de ilhama ihtiyacınız var ise Deep Winter olan ünlüleri öğrenip onlara yakışan renkleri ve nasıl bu paletteki renkleri kullandıklarını görebilirsiniz. Onlara yakışmayan saç renginin size de yakışmama ihtimali yüksektir.

Mevsimsel Renk Analizi: Deep Winter Üzerine

Mevsimsel Renk Analizi’ni çok fazla şekilde kullanabilirsiniz. Ruj renginizi seçmek, oje renginizi seçmek, saçınızı açık mı koyu mu yapacağınıza karar vermek bunlardan birkaçı. Renk paletinizde çok giymeye alışık olmadığınız renkler olması da olası bir durum. Böyle bir durumda ön yargınızın önüne geçmeye çalışın. Bu renkler en sevdiğiniz tonlar olmayabilir ama size en yakışan, en güzel gösteren renklerdir. Bu konuda bilime güvenin.

Sezonun renklerini merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız ‘Öne Çıkan Renkler ve Desenler: Sezonun Gözdesi Neler?’ adlı makaleyi buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir